BEET IT international distributors BEET IT in the UK

accessibility »
skip to main content »

Sports nutrition

Origins and dose

Englands Rugby team fick under säsongen 2010 vår rödbetsjuice. Vissa älskade den, medens andra var mindre förtjusta! Det var då vi kom upp med iden om en 70ml shot som skulle ge den optimala dosen nitrat utan att man behövde dricka stora mängder juice. Nästa steg var att introducera BEET IT SPORT vilken innehåller hela 4g nitrat per shot. Eftersom denna produkt är framtagen med elitidrottsvärlden i åtanke, är det inte heller konstigt att alla våra professionella team och idrottare gick över från original juicen till shotsen.

Vår rödbetsjuice shot är även den mest använda produkten bland forskarteam världen över för att boosta nitate nivåerna i blodet vid olika studier. Vi på BEET IT jobbar just nu med över 90 forskningsprojekt världen över.

Shoten innehåller den specifika dosen nitrat 0.4g vilket finns kvar i kroppen upp till 24 timmar. Dock för att nå den optimala nitrat nivån i kroppen bör man ta SPORT shot under en landningsperiod inför ett lopp. Den vanliga uppladdningen är att ta 1-2 SPORT shots på daglig basis veckan innan ett stort lopp

Vår SPORT shot bär loggan av Informed Sport, en organisation som testar produkter för att kunna garantera idrottare att dessa inte är dopingklassade..