BEET IT international distributors BEET IT in the UK

accessibility »
skip to main content »

FAQs

Frequently Asked Questions

Vad är skillnaden mellan BEET IT SPORT and Orginal?

Den huvudsakliga skillnaden är att BEET IT Sport är koncentrerad rödbetsjuice i shots form. BEET IT sport är framtagen för att öka prestation vid fysisk aktivitet medan BEET IT Originals rödbetsjuice är en del av en bra och varierad kosthållning. I varje BEET IT Sport shot så finns det 0.4g nitrat vilket är lika mkt som man får i sig av att dricka 0,5 liter av Original rödbetsjuicen.

Vad är skillnaden mellan BEET IT SPORT och andra sport kosttillskott?

Eftersom rödbetor naturligt innehåller nitrat har detta varit grunden när man skapat BEET IT SPORT shots. SPORT shots är det första sport kosttillskottet att erbjuda en specificerad dos av naturligt nitrat. Våra shots är 100% naturella och innehåller inga konstgjorda tillsatser eller konserveringsmedel.

Varför är BEET IT shots använda i de flesta pågående forskningsstudierna om nitrat tillskott världen över?

De flesta publicerade forskningsrapporterna på ämnet nitrat tillskott använder sig av BEET IT shots eller BEET IT juice. Det gör dem då BEER IT ger en kontrollerad dos av nitrat, något som färskpressad rödbetsjuice aldrig gör. Tvärtom kan nitrat innehållet variera extremt mycket. Vi gör även nitrat lösa versioner av shoten som forskarna kan använda för placebo, vid blindtest. All sportprestation forskning publiserad som använt sig av BEET IT har gjorts av fristående ledande universitet och har aldrig blivit finansierad a BEET IT. BEET IT har använts i över 100 forskningsprojekt världen över på universitet i USA, Australien, Kanada, Holland, Sverige, Korea, Kina, Tyskland, Danmark, Brasilien, Nepal, New Zealand, Frankrike och UK.

När ska jag ta BEET IT?

Det är optimalast att ta 1 st SPORT shot 1-12 timmar innan träning. De flesta av våra proffsidrottare tar BEET IT SPORT under en uppladdnings period innan ett lopp – och avslutar med 1 shot 12 tim innan, och 1 shot ca 2 tim innan loppet. Men för ett vanligt träningspass räcker 1 shot max 12 tim innan..

Ska jag ladda med BEET IT shot ett antal dagar i följd för att uppnå optimalt effekt?

Shoten innehåller den specifika dosen nitrat 0.4g vilket finns kvar i kroppen upp till 24 timmar. Dock för att nå den optimala nitrat nivån i kroppen bör man ta SPORT shot under en landningsperiod inför ett lopp. Den vanliga uppladdningen är att ta 1-2 SPORT shots på daglig basis veckan innan ett stort lopp

Hur många shots kan jag ta inom en 24 timmars period?

Forskningen har visat på att efter två shots (0,8g nitrat) kan kroppen inte ta upp mer och effekten stagnerar. Det finns därför inge anledning att överskrida 2 shots per dygn.

Spelar det roll vilken tid på dygnet jag tar shoten? T.ex. om du tar en shot precis innan du går och lägger dig?

Nej det spelar ingen roll när du tar shoten – du kan ta dem upp till 12 timmar för ett event.

Kan du ta SPORT shoten om du äter någon receptbelagd medicin?

Precis som med all receptbelagd medicin är det alltid viktigt att stämma av med din doktor innan du ändrar något i din kost. Eftersom BEET IT är en naturlig produkt, föreslår vi att du hanterar den som vilken annan grönsakjuice som helst- drick med måtta. Men vi råder dig alltid att kontakta din doktor om du är orolig på något sätt.

Kommer jag känna en omedelbar adrenalin- eller energi- kick?

Nej, våra shots är inga energi -eller koffein-boosters och därav kommer du inte känna någon omedelbar kick. BEET IT shots fungerar gradvis och över en längre period, vilket är unikt jämför med de flesta tillgängliga energi och koffein drycker som finns på marknaden.

Finns det några bi-effekter?

Det finns inga kända bi-effekter från att dricka varken juicen eller shoten. Rödbetor är känt för att färga urinet rosa och kan hos vissa sätta igång tarmarna, men detta är helt normalt vid allt intag av rödbetor oavsett i vilken form intaget sker.

Kan man drinka BEET IT samtidigt som dricker alkohol?

Ja, BEET IT är som vilken annan juice som helst och därför ser vi inga problem att mixa den med alkohol- vi föreslår en BEET IT Vodka Martini (men kom ihåg att alltid dricka med måtta!)